Asociatia Mondiala a Otelului (Worldsteel) a lansat o noua publicatie "Otelul in economia circulara - O perspectiva a ciclului de viata". Se analizeaza rolul decisiv pe care il are otelul in a furniza o adevarata sustenabilitate societatii noastre si solicita o regandire globala a reglementarilor in toate sectoarele de piata din fiecare regiune.
Aceasta publicatie arata cum otelul permite existenta unei societati sustenabile, printr-o economie circulara, atunci cand intregul ciclu de viata al produselor siderurgice este luat in considerare. Aceasta subliniaza necesitatea ca legiuitorii si factorii de decizie din industrie sa adopte o abordare completa a ciclu de viata inainte de a lua deciziile legislative sau de fabricatie a materialelor. Publicatia contine studii de caz din intreaga lume, care arata cum se desfasoara acest lucru la nivel practic.
Edwin Basson, director general la Worldsteel: "Intr-o lume cu resurse limitate trebuie sa lasam in urma mentalitatea " ia, fabrica, consuma si dispune " si sa ne mutam spre un model de economie circulara pentru o eficienta optima a resurselor. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de o abordare a ciclului de viata care masoara impactul social, economic si de mediu a unui produs in fiecare etapa a ciclului de viata. Noi credem ca ciclul de viata trebuie sa devina o cerinta cheie pentru toate deciziile de productie de acum inainte. "
"Industria otelului este o parte integranta a modelului economiei circulare. O astfel de economie promoveaza zero deseuri, o reducere a cantitatii de materiale folosite, incurajeaza reutilizarea si reciclarea materialelor. Acestea toate sunt avantaje fundamentale ale folosirii otelului. Prin urmare, intr-o economie circulara bine structurata, otelul are avantaje competitive fata de alte materiale. "
Economia circulara reprezinta miscarea de la modelul liniar, in care produsele sunt fabricate din materii prime si apoi aruncate la sfarsitul vietii lor utile, la modele de afaceri circulare in care designul inteligent duce la repararea, reutilizarea sau reciclarea produselor sau a unor parti ale acestora.
Acest concept conduce la o eficienta optima a resurselor. Se asigura ca resursele sunt alocate in mod eficient produselor si serviciilor, astfel incat sa maximizeze bunastarea economica a tuturor. In plus, produsele trebuie sa fie proiectate pentru a fi durabile, usor de reparat , in cele din urma fiind reciclate.
H Metal se aliniaza acestui trend si prin divizia sa de teava recuperata pune la dispozitia clientilor sai diverse diametre de teava second hand. Acest tip de teava provine din retele de gaz, apa sau transport titei si poate fi reutilizata cu succes pentru pentru urmatoarele aplicatii: piloti forati, subtraversari, cofraje metalice, protectie cabluri/ conducte, sprijiniri maluri, deviere cursuri apa, podete si constructii hidrotehnice portuare.