Rapid. Simplu. Economic.


 

Subtraversari parauri-rauri


subtraversari parauri rauri

Tub protectie subtraversari rauri.

Tuburile metalice de protectie se pot obtine si din teava recuperata si se folosesc pentru protectia cablurilor electrice de joasa tensiune, telecom sau televiziune la trecerea acestora pe sub cursuri de apa.

Teava din recuperari, izolata in mod corespunzator, confera o buna protectie in timp ce este utilizata ca si tub metalic protectie pe sub cursuri de apa. Totodata teava recuperata este utilizata pentru protectia conductelor de gaz, apa si canalizare ce subtraverseaza cursuri de apa.  

teava_protectie_-_subtraversari_rauri_640

 Lucrarile de subtraversare, in functie de necesitati, se pot executa prin foraj orizontal  prin percutie pneumatica sau prin foraj orizontal dirijat.

 La forajul orizontal prin percutie, introducerea tubului de protectie se face concomitent cu  saparea tunelului. Scoaterea pamantului din tubul de protectie, se face pneumatic cu  ajutorul unor flanse. Prin acest procedeu se pot bate numai tuburi de otel.

 In cazul forajului orizontal dirijat, prima data se sapa tunelul pilot cu ajutorul unei sape de  foraj actionate de catre un motor si un reductor, prin intermediul unor prajini de foraj, iar mai apoi se executa largiri succesive pana la diametrul la care se poate trage tubul de protectie. Dupa ultima largire, se trage tubul de protectie care de data aceasta este curat, fara pamint. Prin acest procedeu, se pot poza atit tuburi din otel cat si din polietilena.

 
Teava recuperata are si alte utilizari:

Protectie cabluri

Protectie conducte