Rapid. Simplu. Economic.


 

Care este diferenta intre reutilizare si reciclare?


Otelul este la baza unei economii ecologice, in care responsabilitatea fata de mediu este importanta, dar care este exact diferenta intre reutilizare si reciclare?

Cei doi termeni se impletesc adesea si deseori sunt folositi gresit. Daca sunteti curiosi in legatura cu aceasta diferenta, va vom descrie particularitatile fiecaruie dintre cele doua activitati.

care_este_diferenta_intre_reutilizare_si_reciclare_940

Reciclarea inseamna topirea otelului vechi si transformarea lui intr-un produs nou din otel.

Pentru fiecare kilogram de otel reciclat la sfarsitul duratei de viata a obiectelor, se poate realiza o economie de 1,5 kg de emisii de CO2; 13,4 MJ de energie primara si 1,4 kg de minereu de fier.

Inlocuirea minereului de fier cu fier vechi, in cadrul procesului de productie a otelului, poate economisi pana la 76% din energia utilizata in mod normal.

Reutilizarea inseamna luarea unui produs din otel si a-i oferi un nou scop intr-o alta aplicatie.

Procesul de reintegrare  este simplu: sectiunile demontate sunt inspectate pentru a verifica proprietatile dimensionale, testate pentru a confirma proprietatile de rezistenta si curatate pentru a inlatura orice acoperiri. De obicei, procesul include taierea sectiunilor la lungimea necesara pentru a se potrivi noului proiect.

Reutilizarea produselor din otel este folosita in domeniile in care este tehnic posibil, fara a reduce siguranta, proprietatile si/sau garantiile mecanice.

Atat reciclarea, cat si reutilizarea vizeaza eliminarea deseurilor si contributia la o societate sustenabila.

Prin ambele metode sunt reduse deseurile si resursele utile sunt convertite in produse noi, in loc sa fie irosite dupa o singura utilizare.

H Metal prin divizia Teava recuperata va ofera o solutie ieftina pentru lucrarile care permit utilizarea de teava second hand.

Teava din recuperari este fabricata din otel si a fost recuperata din retele de gaz, retelele de transport titei, retele de apa, etc..

Majoritatea tevilor recuperate au fost ingropate in pamant, protejate si izolate, astfel ca acestea se pot utiliza cu succes in diverse domenii in vederea executarii de lucrari structurale.