Rapid. Simplu. Economic.


 

Ce avantaje are utilizarea tevilor second hand?


Teava second hand este clasificata drept "folosita" pentru ca a fost utilizata anterior. In functie de cerintele dumneavoastra, acest tip de teava poate fi o varianta buna pentru un buget mai micTeava recuperata este mai ieftina decat cea noua. Daca nu aveti reglementari stricte date de proiectant, aceasta este o optiune buna de luat in considerare.

Reutilizarea apare in sectoarele in care este tehnic posibil, fara a reduce siguranta, proprietatile si/ sau garantiile mecanice.

Otelul este o alegerea naturala sustenabila. Ratele ridicate de recuperare a produselor din otel inseamna ca foarte putin se pierde.

Reutilizarea produselor metalurgice din otel are multe avantaje de mediu; componentele din otel recuperate  pot fi reutilizate in aplicatii viitoare, fara obligatia de reciclare. Astfel se reduc energia consumata, emisiile de CO2 si alte riscurile legate de mediu, in general, asociate cu fabricarea materialelor de constructie.

infografic_reciclarea_otelului_980

Spre deosebire de reciclare, refolosirea produselor pentru constructii implica reutilizarea acestora cu putina reprocesare sau chiar fara aceasta etapa. Reutilizarea ofera un avantaj de mediu chiar mai mare decat reciclarea, deoarece nu exista nici un (sau foarte mic) impact asupra mediului asociat cu procedeul de reprocesare. De exemplu, reutilizarea unei tevi din otel in forma sa actuala in alta aplicatie este mai buna decat retopire ei si realizarea unui nou tub din otel. Adica energia utilizata pentru retopire este salvata si poluarea eliminata.