Rapid. Simplu. Economic.


 

Otelul sustine economia ecologica


recycle-symbol1_400

Avem multe provocari de depasit ca o societate globala. Ne confruntam cu lipsa de resurse, de apa, degradarea mediului si schimbarile climatice. Exista, de asemenea, multe nevoi care trebuie indeplinite - de la eradicarea saraciei la atenuarea dezastrelor naturale. Provocarile sunt amplificate de o populatie in creste, de la prezentul 7 miliarde pana la 9 miliarde in 2050, insotite de urbanizarea rapida.

Otelul este la baza unei economii ecologice, in care cresterea economica si responsabilitatea fata de mediu merg mana in mana.

Industria otelului considera ca dezvoltarea sustenabila trebuie sa raspunda nevoilor prezentului fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi.

In plus, multe dintre provocarile generate de cresterea populatiei, reducerea saraciei si atenuarea dezastrelor naturale poate fi cel mai bine rezolvate cu ajutorul otelului.

Atunci cand discutam despre otel, doua componente cheie sunt fierul  - unul dintre elementele cele mai abundente pamantului - si otelul reciclat.

Odata ce otelul este produs devine o resursa permanenta, pentru ca este 100% reciclabil, fara pierderi de calitate si avand un ciclu de viata potential fara sfarsit.

Combinatie de rezistenta, reciclabilitate, disponibilitate, versatilitate si accesibilitate fac din otel un produs unic.

Otel va continua sa fie necesar atat in tarile dezvoltate cat si in cele in curs de dezvoltare in aplicatii noi, care sprijina dezvoltarea durabila si, prin urmare, o economie ecologica.

Utilizarea de otel la nivel mondial a crescut mai mult de sapte ori din anul 1950. Pana in 2050, se preconizeaza ca utilizarea otelului va creste de 1,5 ori fata de nivelurile actuale, pentru a satisface nevoile populatiei noastre globale in crestere.

Sustenabilitatea otelului permite multor produse sa fie refolosite. Astfel se extinde ciclul de viata al produsului si, prin urmare, conserva resursele.

Reutilizarea este cea mai buna forma de reciclare deoarece pentru reprocesare este necesara mai putina energie sau chiar de loc.