Rapid. Simplu. Economic.


 

Reutilizarea produselor metalurgice din otel


Cladirile din otel si produsele pentru constructiile din otel sunt demontabile. Acest potential este ilustrat de numarul mare de sisteme de lucrari temporare care folosesc componente din otel, de exemplu, schele, cofraje, palplanse, etc. Aproape toate cladirile din otel ar putea fi privite ca un mare "depozit de piese" pentru o utilizare viitoare in noi aplicatii.

Procesul de reintegrare  este simplu: sectiunile demontate sunt inspectate pentru a verifica proprietatile dimensionale, testate pentru a confirma proprietatile de rezistenta si curatate pentru a inlatura orice acoperiri. Procesul include, de obicei, taierea sectiunilor la lungimea necesara pentru a se potrivi noului proiect.

Proportia de produse recuperate, care sunt refolosite va creste daca proiectarea pentru deconstructie este mai bine inteleasa si este stimulata o piata puternica pentru produsele de constructie din otel reutilizabile. Capacitatea sectorului constructiilor din otel pentru a facilita aceste procese avantajoase a fost imbunatatita prin standardizarea componentelor.

teava_din_otel_reutilizabila_640_01

Deja in unele industrii, cum ar fi sectorul agricol (unde estetica nu este asa importanta ca in alte sectoare) sunt refolosite frecvent structuri metalice si componente. Categorii comune de produse de constructie recuperate includ: tevi si profile din otel.

Pentru a facilita un procent  mai mare de reutilizare, este importanta  nu numai utilizarea produselor din otel, ci sa se faca tot posibilul pentru a optimiza reutilizarea viitoare. Masurile pe care proiectantul le poate lua pentru a maximiza posibilitatea de reutilizare otel structural includ:

- utilizarea imbinarilor cu suruburi in detrimentul celor sudate, pentru a permite structurii sa fie usor demontata  in timpul deconstructiei

- sa fie asigurat accesul usor si permanent la imbinari

- sa fie minimizata utilizarea elementelor de fixare care necesita sudura, foraj, gauri sau fixare cu cuie Hilti; utilizati accesorii de prindere acolo unde este posibil