Rapid. Simplu. Economic.


 

Piloti forati


teava_recuperata_-_piloti_forati_4128

Teava recuperata se utilizeaza la confectionarea de piloti metalici. Utilizarea pilotilor metalici, obtinuti din teava recuperata, reprezinta o solutie corespunzatoare de fundare pe terenuri cu caracteristici fizico mecanice slabe in suprafata sau in zonele cu cladiri apropiate, unde sunt necesare excavatii adanci, asigurand un grad ridicat de rezistenta si stabilitate intregii lucrari.

Prin utilizarea pilotilor metalici obtinuti din teava recuperata se previne tasarea terenului in special la constructiile cu mai multe subsoluri, se reduc volumele mari de excavatii costisitoare, respectiv se reduce zona de influenta a unei constructii fata de vecinatati.
De asemenea din teava din recuperari de diferite diametre se pot confectiona spraituri ce se utilizeaza in general la sprijiniri orizontale cum ar fi: sprijiniri orizontale pentru fundatii cu multe subsoluri, sprijiniri orizontale in placi, sprijiniri oblice in radier, etc..

piloti_forati_640

 Pilotii  forati realizati    din teava  recuparata se  pot folosi de  asemenea la intarirea picioarelor de rezemare a constructiilor inalte – turnuri de apa,  cosuri de racire, cosuri de fum, turnuri de televiziune, etc. pentru preluarea fortelor de  subpresiune sau rasturnare.

 Solutia fundarii pe piloti la constructii se adopta in cazul in care terenul bun de fundare se  gaseste la adancime mare, iar incarcarile date de constructie sunt mari. Utilizarea pilotilor  este în general legata de existenta la suprafata terenului a unor strate puternic  compresibile. Se urmareste in general coborarea pilotilor pana la un strat practic  incompresibil pentru ca pilotii sa fie purtatori pe varf. Daca pana la adancimi accesibile cu  utilajele disponibile nu se intalneste un strat de baza incompresibil se folosesc pilotii  flotanti.

 Teava recuperata are si alte utilizari:

Subtraversari parauri-rauri

Cofraje metalice rotunde