Proiectare pentru deconstructie – ajutand industria constructiilor sa deblocheze beneficiile economiei circulare.
Prin deconstructie intelegem procesul de dezmembrare totala a unei constructii. Iar conceptul de proiectare pentru deconstructie inseamna proiectarea in asa fel incat resursele sa poata fi recuperate si reutilizate economic.
Utilizarea de otel la nivel mondial a crescut mai mult de sapte ori din anul 1950. Pana in 2050, se preconizeaza ca utilizarea otelului va creste de 1,5 ori fata de nivelurile actuale, pentru a satisface nevoile populatiei noastre globale in crestere.
Una dintre cele mai provocatoare probleme din domeniul proiectarii sustenabile este aceea de a limita impactul asupra mediului al sistemelor structurale. Acestea contribuie semnificativ la consumul de materii prime, la emisiile globale de carbon si la producerea deseurilor solide.
Reutilizarea este cea mai buna forma de reciclare deoarece pentru reprocesare este necesara mai putina energie sau chiar de loc.
Principiile emergente ale economiei circulare conduc la o mai mare eficienta a resurselor.
Abordarea eficienta a cladirilor la sfarsitul duratei de viata are potentialul de a debloca o valoare economica semnificativa. Cu toate acestea, valoarea care poate fi extrasa depinde foarte mult de modul in care au fost proiectate si construite cladirile. Modul in care sunt luate deciziile in etapa de proiectare pot creste calitatea si cantitatea materialelor care pot fi reutilizate la sfarsitul vietii unei cladiri.
Prin implementarea acestui concept se fac economii pe termen lung in ceea ce priveste cantitatea de material utilizata si carbonul incorporat aferent, precum si reducerea deseurilor rezultate.
Reprezinta una dintre partile cheie ale puzzle-ului care ajuta industria constructiilor sa atinga niveluri mai ridicate de eficienta a resurselor si sa incorporeze gandirea economiei circulare.
La cel mai simplu nivel, exista doua consideratii principale care stau la baza acestui tip de proiectare:
- tipurile de materiale si componente utilizate;
- modul in care materialele di componentele sunt asamblate (putand fi astfel demontate) si deconstruite.
Definit pentru prima data in anii 1990, conceptul isi face acum tot mai mult loc in practica generala.
Acest tip de proiectare nu este lipsit de provocari. Lipsa de reglementare cu privire la materialele reciclate si incertitudinea in ceea ce priveste calitatea si cantitatea materialelor utilizate sunt inca descurajatoare.
O alta provocare semnificativa, deocamdata, este costul si viteza procesului, deoarece demolarea este considerata mai ieftina si mai rapida decat desfacerea unei constructii bucata cu bucata. Â
Cu toate acestea, cercetarile au demonstrat ca deconstructia ar putea fi competitiva din punct de vedere al costurilor cu demolarea daca exista suficiente materiale recuperabile cu o valoare de piata buna pentru a compensa costurile mai mari ale fortei de munca.
Tevile de otel sunt produse cu proprietati remarcabile de reutilizabile.
H Metal prin divizia Teava recuperata va ofera o solutie ieftina pentru lucrarile care permit utilizarea de teava second hand.
Majoritatea tevilor recuperate au fost ingropate in pamant, protejate si izolate, astfel ca acestea se pot utiliza cu succes in diverse domenii in vederea executarii de lucrari structurale.
Pentru o oferta de pret, va rugam sa trimiteti o cerere la office@teavarecuperata.ro!